Lovci kot del civilne družbe

Lovci kot del civilne družbe

Mnogi pravijo, da so lovci del civilne družbe. Če bi bilo to res tako, bi bilo to skrajno absurdno, kajti neka organizacija, ki ji je glavni namen ubijanje živih bitij in ki v naravi povzroča hudo nasilje, v nobenem primeru ne more biti del civilne družbe. Je podaljšana roka države in cerkve ter v gozdu uresničuje njuno krvavo politiko glede živali. Politiko, ki v Sloveniji letno okoli 40 milijonom živih bitij odreka pravico do življenja in jih smatra samo kot sredstvo za doseganja dobička in zadovoljevanja morilskega sla ter jih prepušča kruti smrti v klavnicah, gozdovih, poljih in laboratorijih. In seveda več 100 milijonom vodnim organizmom, ki jih letno pomorijo ribiči. Čeprav država skupaj z lovci trdi, da je lov potreben zaradi uravnavanja naravnega ravnovesja, je to že zdavnaj ovrženo. Dokazano je, da narava poseduje mehanizme, s katerimi uravnava število živali v nekem okolju. Lov zelo negativno vpliva na naravne procese, saj se v vrstah, ki so ogrožene zaradi lova, poveča število živali, zaradi česar tudi lahko prihaja do povzročanja škod. Vzrok torej ni v živalih, temveč v, kar postaja vedno bolj vidno, očitno namerno napačni politiki države, ki z negativnimi posegi v naravo moti naravni red.

Lovci so edina skupina ljudi, ki lahko nekaznovano ubijajo v gozdovih in poljih. So »civilna« vojska, ki se bojuje proti živalim in naravi. Več kot 20.000 oboroženih civilistov praktično dnevno seje smrt po Sloveniji. Koliko lovskega orožja je v Sloveniji? Mogoče 100.000 kosov pušk in drugega lovskega orožja? Mogoče celo več, mogoče pa tudi manj. Vse to s samo enim namenom: povzročiti smrt nedolžnega bitja! Lovci niso del civilne družbe, temveč so podaljšek vojske. V svojem temelju so skrajno negativna in krvava skupina. Vsega tega ji ne more odvzeti niti to, da se lovci predstavljajo kot naravovarstveniki in podobno.

Lovska zveza Slovenije deluje v javnem interesu. V javnem interesu je torej mučenje in morjenje živali, v javnem interesu je torej prelivanje krvi nedolžnih bitij! Kar vse delajo lovci. V javnem interesu je uničevanje narave! Absurdno! 

Print Friendly, PDF & Email