Župnik dal zaklati svinjo

Župnik na kolinah dal zaklati svinjo

V času kolin na podeželju umira množica prašičev. Tisoče in tisoče inteligentnih živih bitij, ki občutijo enako kot človek in imajo svojo osebnost, kot to sedaj navajajo tudi že znanstveniki, doživi zaradi človekove sle po mesu in zadovoljevanju morilskega nagona kruto smrt. Na kmečkih dvoriščih tečejo potoki krvi nedolžnih živali. Čeprav je po predpisih potrebno prašiča pred zakolom omamiti, se to mnogokrat ne naredi, marsikdaj pa ni učinkovito in prašiča zakoljejo v živo. Mnogo prašičev doživi izjemno kruto smrt. Umirajo v hudih mukah, ko iz njih izteka kri, to je življenje. Tudi če so prašiči pred zakolom omamljeni, se stvari bistveno ne spremenijo. Omamljenje prašiča s pištolo za omamljenje ali z električnimi kleščami pomeni za žival mogoče samo malo manj trpljenja. Kajti tudi elektrika ali pa klin, ki se živali zabije v možgane pomeni zanjo neizmerno trpljenje in grozovite muke. Že samo to, ko žival začuti, da se ji približuje nasilna smrt, pomeni zanjo neverjeten stres. Kdor ne verjame, naj poskusi. Eni se na kolinah veselijo, drugi umirajo v grozljivem trpljenju.

Kar ne želiš, da ti drugi storijo, ne stori ti njim. Kdo bi si želel biti na mestu prašiča, ki mu zabijejo klin v možgane ali doživi električni šok? Kdo bi si želel biti na mestu prašiča, ki ga sploh ne omamijo in mu živemu prerežejo vrat? In pri tem grozljivo trpi. Verjetno nihče. Zato bi bilo dobro, da bi zlato pravilo uporabili tudi v svojem odnosu do živali.

»Koline še zdaleč niso le klanje in izdelovanje mesnih izdelkov, temveč splet dogodkov, tudi obredij«, je leta 2016 po zapisu na sobotainfo dejal župnik Dejan Horvat v Markovcih na Goričkem. Ta župnik je namreč organiziral koline, dal zaklati svinjo, torej bitje, ki jo ustvaril Bog, in z njo v obliki klobas in drugih izdelkov pogostil 200 domačinov. Ali se v Sloveniji še vedno izvajajo kruti cerkveni obredni zakoli živali? Obredno klanje v Sloveniji izven islama? Očitno da, in to na prikrit način. V obliki kolin. Čeprav župnik preko prižnice grmi Ne ubijaj!, pa so njegova dejanja drugačna. Ne glede na to, ali je sam zaklal Božje bitje, ali ne, kot izhaja iz zapisa na sobotainfo, je to zanj naredil nekdo drug, on pa je dal »samo ukaz« za umor, nosi glavno odgovornost za smrt nedolžne živali. Umazani posel je namesto samoimenovanega predstavnika Boga na Zemlji storil nekdo drug!

Sicer pa omenjeni župnik ni prvič organiziral kolin. Prve koline je pripravil že leta 2010, na katere so prišli tako farani kot tudi gostje od drugod. Navdušenje nad tem dogodkom je bilo tolikšno, da so koline postale ena tradicionalnih prireditev markovske župnije. Na kolinah 2012 je mesar, seveda gre za cerkvenega podanika, verjetno v župnišču umoril oz. »prerezal« vrat dvema prašičema, ki sta skupaj tehtala preko 300 kilogramov. Umore prašičev, bitij, ki jih je ustvaril Bog, je župnik prirejal tudi v naslednjih letih, januarja 2016 so bile že osme po vrsti. Koline so priredili tudi v katoliškem zavodu Dom sv. Jožef v Celju, po podatkih iz interneta so bile vsaj dvakrat. Temu zavodu direktuje klerik iz reda lazaristov. Sicer pa gre za cerkveno organizacijo, ki med drugim nudi varstvo starejšim ljudem. Ta dom ima celo osnovni certifikat »Družini prijazno podjetje«. Prijazna do družine, neprijazna do živali, Božjih bitij! In ne samo neprijazno, temveč morilsko!

Na slovenskem podeželju je večina populacije katoliške vere. Čeprav ta vera uči zapoved Ne ubijaj, pa pri podeželskih katolikih ta zapoved očitno ne velja. Kajti če bi, kolin ne bi bilo. Ne bi bilo morjenja živali, ki jih je po nauku cerkve ustvaril Bog. Na kolinah torej povzročajo bitjem, ki jih je ustvaril Bog, neizmerno trpljenje in jih celo ubijajo. In pri tem aktivno sodeluje kler. Namesto, da bi ta svojim vernikom prepovedal koline, je celo sam vzor zanje! To je nerazumljivo, saj je bil Jezus vegetarijanec in prijatelj živali, ki se je zanje zavzemal na vsakem koraku. Katoliška cerkev pa trdi, da sledi Jezusu in da je krščanska. Seveda je župnik Dejan Horvat katolik, ni pa kristjan. Ti namreč ne ubijajo živali niti pri tem ne sodelujejo.

Svinja po cerkveni bibliji spada med nečiste živali in jih pristaši biblije zato ne smejo jesti, saj tako pravi cerkveni bog. Kler torej vodi svoje vernike v kršenje biblije. Kaj se bo zgodilo s klerom in verniki, ki kršijo biblijo? Po cerkvenem nauku so zapisani večnemu peklu!

Koline »so družinski in v preteklosti tudi krajevni praznik v pozni jeseni in zimi,« je tudi dejal župnik Dejan Horvat. Strinjati se je z njim, da so koline praznik. Toda satanski!

Klavec L. je leta 2010 dejal, da ima na vesti vsaj 35 živali, ki jih je zaklal na kolinah. Kako si lajša vest? Z alkoholom, pravi. Kako si lajša vest župnik Dejan Horvat? Če jo sploh ima! Tudi z alkoholom, ki je reden gost na kolinah.

Dejan Horvat kot župnik ima kmetijo, na kateri ima več deset domačih živali: od konjev do škotskega višavskeg goveda. Aprila 2020 mu je krava rodila dvojčka, po spolu bikca. Klerik je to pospremil s komentarjem, da bo priteklo dvakrat več denarja, kot je računal. Od kod bo to? Verjetno iz klavnice! Kam pa se dogaja z ostalimi živalmi? Ali pri župniku živijo do naravne smrti? Malo verjetno. Ali pa jih pošlje v pekel, da mu iz njega prinesejo denar. Krvav denar. Krvav denar iz krvave dejavnosti. Za krvavo dejavnost!

Print Friendly, PDF & Email