Papež Frančišek: ljubitelj govedine

Papež Frančišek: ljubitelj govedine

Čeprav papež Frančišek s prižnice oznanja Božjo zapoved Ne ubijaj!, pa ga to ne moti, da ne bi jedel produktov, ki so pridobljeni z ubijanjem živih bitij. Tako je ljubitelj argentinske mesne goveje pečenke in ta se velikokrat znajde na njegovem krožniku. Prav tako uživa v empanadah, to je polnjenih žepkih, ki med drugim vsebujejo mleto goveje meso pa še jajca. Poleg tega je ljubitelj karamelne kreme, katere osnova je mleko. Popoln peklenski krožnik: meso, jajca in mleko. Krvavi krožnik, krožnik smrti.

Podobno kot za Frančiška velja še za papeža Benedikta XVI. Tudi on je ljubitelj mesa. Rad uživa solato z regenburško klobaso in odojek s kruhovimi cmoki. Tudi on pridiga Ne ubijaj!, sam pa s svojo hrano napeljuje k trpljenju in ubijanju nedolžnih živali, kajti njegov krožnik je poln krvi in trpljenja nedolžnih živali.

Vatikanska kuhinja je zelo krvava in polna trpljenja in ubijanja živali, kajti mesojedca nista samo oba papeža, temveč tudi ostali tam delujoči cerkveni kleriki. Vprašanje je, ali je tam sploh kakšen vegetarijanec ali celo vegan. Če je, se mora skrivati, kajti znano je, da je cerkev preklela vegetarijance. Papež, ki bi moral biti vzor za nebesa, glede na to, da sam sebe imenuje kristjan, je vzor za pekel.

945 piščancev, 46 prašičev, 46 puranov, 37 rac, 12 gosi, 4 goveda in 4 ovce je povprečna mesna bilanca Nemca v celotnem življenjskem obdobju. K temu je treba dodati še številne prostoživeče živali, morske in morske ribe. Verjetno je bolj ali manj podobno glede Argentinca. Tako sta papeža Frančišek in Benedikt sokriva smrti velikega števila bitij, ki jih je ustvaril Bog. Kdor je meso, daje naročilo za ubijanje in tat ni samo tisti, ki krade, temveč tudi tisti, ki drži vrečo. Ali bi lahko potemtakem oba papeža opredelili kot morilca živali? Morilca bitij, ki jih je ustvaril Bog? Uničevalca Božjega stvarstva?

Kar ne želiš, da ti drugi storijo, ne stori ti njim, je bistvo zlatega pravila, ki ga učita tudi oba papeža. Ali bi želela biti na mestu krave, ki je na sliki? V to je dvomiti! Zato naj čimprej očistita svoj krvavi krožnik, da se jima ne bo zgodilo enako kot ubogi kravi, če je sploh še čas za to. Zakon vzroka in učinka namreč ne pozna izjem, v njem je papež enak z vsemi drugimi.

Print Friendly, PDF & Email