Vatikansko kamenje prebarvano s kravjim mlekom

Vatikansko kamenje prebarvano s kravjim mlekom

Številni vatikanski arhitekturni spomeniki so prebarvani s kravjim mlekom. Barvanje s kravjim mlekom poznajo že več stoletij, saj naj bi bilo to učinkovito, z njim dosežejo večjo kromatično pristnost, integriteto. Poleg kravjega mleka so v mešanici tudi apno in naravni pigmenti. Lak ima edinstven odtenek barve in je bolj vzdržljiv kot običajni laki. Pročelja stavb in spomenike varuje pred škodljivimi vplivi iz okolja. Omenjeni lak so uporabljali že stari Egipčani.

Mleko je od papeževih krav, ki živijo na kmetiji poletne papeževe rezidence v Castel Gandolfu. Vseh krav je 70, dajejo pa okoli 700 litrov mleka na dan. Molzejo jih še na star način.

To je še en dokaz, kako se cerkev nespoštljivo obnaša do bitij, ki jih je ustvaril Bog. Krade jim mleko, ki je namenjeno njihovim otrokom in ga uporabi za barvanje vatikanskega kamenja. Kaj se s kravami zgodi potem, ko nehajo dajati mleko? Jih pošljejo v klavnico ali jim pustijo, da umrejo na naraven način? Verjetno prvo! Za zahvalo, da so dajale mleko, jih cerkev spremeni v meso in poje. Dan za dnem, leto za letom, stoletje za stoletjem … so živali žrtve nasilne katoliške cerkve. Zastopnice nasprotnika Boga.

Ali je vonj po krvavi pečenki hrana demonov?

Print Friendly, PDF & Email