Župnik se hvali z ulovljeno ribo

Župnik se hvali z ulovljeno ribo

Klerik Matej Nastran, sicer član reda kapucinov in župnik Župnije Škofja Loka, je v reki Vipavi lovil ribe in ujel ščuko. Z njo se je tudi slikal, slika pa je bila objavljena v katoliškem tedniku Družina (10.5.2020). Pod sliko je pisalo, da se je župnik razveselil ulova ščuke.
Vprašanje je, ali se je tudi riba razveselila tega. Ali se je svoje krute smrti, ki ji jo je prizadejal župnik, po nauku cerkev celo predstavnik Boga na Zemlji, razveselilo bitje, ki ga je ustvaril Bog? V to je zelo dvomiti! Ali se je to bitje razveselilo trpljenja, ki ji je ga prizadejal kapucin? V to je zelo dvomiti! Ali se tega dogodka razveselil Bog? Tudi v to je zelo dvomiti! Za župnika veselje, za ribo trpljenje.
Iz ribe je župnik pripravil odlično kosilo za samostansko družino v Stepanji vas, je še pisalo v Družini. Odlično kosilo na račun hudega trpljenja Božjega bitja? Ali ni šlo za krvavo kosilo? Ali bi se tega kosila udeležil tudi Kristus in jedel truplo polno trpljenja? V to je zelo dvomiti! Kaj bi rekel, če bi ga župnik povabil na kosilo? Mogoče: proč od mene, nikoli te nisem poznal.

 

 

Print Friendly, PDF & Email